07
сентябрь
2021
Бракераждық комиссияның норма тексеру қорытындысы
Жаңа оқу жылында асхана мүлігінің талаптары, ас мәзірі, асхана кестесі, тамақтану нормалары әзірленіп, бракераждық комиссия мүшелері бекітілді.
Р.Қошқарбаев атындағы орта мектебінің 2021-2022 оқу жылына санитарлық – эпидемиялогиялық маңыздылығы жоғары обьектіде асхана жұмысы, ас блогы қызметкерлерінің дайындығы, асхана мүлігінің талаптары, ас мәзірі, асхана кестесі, тамақтану нормалары әзірленіп, бракераждық комиссия мүшелері бекітілді.
"Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылармен
тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және
жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну"мемлекеттік
көрсетілетін қызмет стандартына сәйкес қазіргі таңда 12 отбасы / 15 оқушының ата-анасы өтініш білдіріп, тамақтануда.
Шектеу іс-шаралары, оның ішінде карантин кезеңінде мектепте тамақтандыруды ұйымдастыру ҚР Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің 2020 жылғы 25 желтоқсандағы № 67 қаулысымен бекітілген мектеп асханалары қызметінің тәртібіне қойылатын талаптарға сәйкес жүзеге асырылуда.
- асхананың толымдылығы - 30%-тан артық емес;
- әлеуметтік қашықтықты сақтау-үстелдер мен келушілер арасындағы қашықтық кемінде 2 метр, едендегі белгілер, қоршаулар, тосқауыл таспалар;
- өзіне-өзі қызмет көрсетуге тыйым салу;
Балаларды сапалы тамақпен және денсаулығының қауіпсіздігі қамтамасыз етілуде. Бақылауды жауапты қызметкер, комиссия мүшелері қадағалауда.
Әлеуметтік педагог: Е.Жантаханова
Р.Қошқарбаев атындағы орта мектебінің 2021-2022 оқу жылына санитарлық – эпидемиялогиялық маңыздылығы жоғары обьектіде асхана жұмысы, ас блогы қызметкерлерінің дайындығы, асхана мүлігінің талаптары, ас мәзірі, асхана кестесі, тамақтану нормалары әзірленіп, бракераждық комиссия мүшелері бекітілді.
"Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылармен
тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және
жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну"мемлекеттік
көрсетілетін қызмет стандартына сәйкес қазіргі таңда 12 отбасы / 15 оқушының ата-анасы өтініш білдіріп, тамақтануда.
Шектеу іс-шаралары, оның ішінде карантин кезеңінде мектепте тамақтандыруды ұйымдастыру ҚР Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің 2020 жылғы 25 желтоқсандағы № 67 қаулысымен бекітілген мектеп асханалары қызметінің тәртібіне қойылатын талаптарға сәйкес жүзеге асырылуда.
- асхананың толымдылығы - 30%-тан артық емес;
- әлеуметтік қашықтықты сақтау-үстелдер мен келушілер арасындағы қашықтық кемінде 2 метр, едендегі белгілер, қоршаулар, тосқауыл таспалар;
- өзіне-өзі қызмет көрсетуге тыйым салу;
Балаларды сапалы тамақпен және денсаулығының қауіпсіздігі қамтамасыз етілуде. Бақылауды жауапты қызметкер, комиссия мүшелері қадағалауда.
Әлеуметтік педагог: Е.Жантаханова